Info til dig i det offentlige som gerne vil hjælpe et barn

Tak for at læse med her. Hesteassisteret terapi og rideterapi bliver mere og mere anerkendt i arbejdet med sårbare børn og unge. Jeg håber denne hjemmeside bidrager til forståelse af, hvad udbyttet kan være for det enkelte barn, samt på hvilken måde Horse & Talk adskiller sig fra rideskoler og fra andre firmaer som tilbyder rideterapi.

Ønskes et særligt tilrettelagt forløb er det muligt for dig som sagsbehandler at forespørge mål og implementeringsstrategi forud for godkendelse af tilskud. Du er også meget velkommen til at booke et møde, hvor vi kan drøfte konkrete muligheder for et barn, som du gerne vil hjælpe.


Da markedet for rideterapi er meget forskelligartet, er du også mere end velkomne til at tage kontakt for en mere overordnet samtale. Jeg kommer eksempelvis meget gerne og fortæller nærmere om, hvordan jeg arbejder, og hvorfor det er så godt for børn og unge med særlige behov. Det gælder børn og unge med ADHD og autisme samt børn og unge i mistrivsel.

 

Læs mere i nedenstående.


Særlige målgrupper

ADHD og autisme


Empati, relationskompetencer og kropsprog

Med børn og unge med Autisme, ADHD og ADD arbejder vi ofte med at øve empati og relations-kompetencer. Vi arbejder med at være i en positiv relation til hesten - og til mig. Vi arbejder med kropssprog, som hesten spejler og som vi via en legende tilgang kan reflektere over sammen. Vi prøver at forstå hestens reaktioner og arbejder med hvilket kropssprog og form for samvær, som har positiv effekt på hesten (og dermed også mennesker i barnets øvrige liv). Hesten er kærlig, tålmodig og dømmer ikke. Den stiller ikke en masse krav, men er der bare, og derfor er samspillet med heste mindre krævende end kontakten med andre mennesker og derfor en fantastisk øve-bane.

 

Ro og afbalancering af nervesystem

Hos Horse & Talk arbejdes særligt med afbalancering af nervesystemet ved eks. at mærke de bløde bevægelser fra hestens skridt og dermed mærke egen krop. Vi sanser hesten og lægger mærke til naturen omkring os, og vi får talt og hygget os sammen. Denne kropsoplevelse giver jordforbindelse og ro til et stresset nervesystem og dermed mental balance.

 

Motorik og koncentration

Motorik udvikles og koncentration øges. Via øvelser i ridning arbejder vi med balance, kropsbevidsthed og koordinering af kroppens bevægelser. Bevægelserne i ridningen aktiverer og træner i øvrigt de forskellige dele i hjernen, som er med til at øge koncentration.

 

Øget selvværd og mental trivsel

Da det også kan være mentalt svært at leve med ADHD og Autisme spektrum forstyrrelser er selvværd og trivsel i høj grad i fokus. Arbejdet med ovenstående emner øger selvværd og trivsel i sig selv, men Horse & Talk er også et frirum, hvor det er muligt at tale med en professionel voksen. På dette område adskiller Horse & Talk sig fra øvrige rideskoler og firmaer som tilbyder rideterapi af fysioterapeut eller pædagog.


Børn og unge i mistrivsel


Hos Horse & Talk kommer børn og unge i mistrivsel af mange årsager. Det drejer sig om alt fra skolevægring, depression, angst, selvskade, spiseforstyrrelse, sorg mm.


Udpluk af referencer

“Pia er fantastisk til sårbare børn og unge 🙏Jeg kan ikke anbefale hende nok! 👍TAK for eminent rideterapi til min datter. Du gør en kæmpe forskel” ❤️'

— Henriette (Mor 22 årig pige)


Mine varmeste anbefalinger af rideterapi hos Pia og hestene. Jeg har oplevet, at min søn efter opstart i rideterapi hos Pia, er gået fra at være i massiv mistrivsel efter sin fars død (med højt fravær i skolen) - til at være blomstret op og begynde at finde nye veje i sit liv. TAK her fra vores hjerter, Pia.🌟🌱❤️

— Anne S.(mor til 11 årig dreng)


Tak for alt det gode du og dine heste gør. Jeg mærker en klar bedring hos min datter. Måske I istedet skal kaldes Mirakelgården. ❤️

Kristine (mor til 13-årig pige)


Priser og betingelser


Der aftales et fast ugentlig tidspunkt af 75 min. per gang. Der faktureres månedligt.


    Er der særlige forhold eller ønsker om eks. mere eller mindre tid, er det også muligt at aftale fast månedlig pris tilpasset det enkelte barn. Nogle børn har glæde af flere timer om ugen.

      Spørgsmål & forespørgsler