Horse & Talk 

Horse & Talk drives af Pia Damgaard Trad. Jeg er uddannet Rideterapeut, Horse in Harmony trainer, Cand. Scient. Soc. i psykologi samt medlem af Rideterapeutforeningen.

 

Jeg er 49 år og har altid arbejdet med udvikling af mennesker. De seneste 10 år har jeg haft heste og været optaget af hesteassisteret terapi.

 

Lidt CV: 

 

 • Cand.scient.soc i psykologi (2001).
 • Hesten som pædagogisk assistent v. Frederiksens Isheste (2022).
 • En række terapeutiske efteruddannelser (2001 -2022).
 • Horse in Harmony Trainer uddannelse ved Ute Lehmann (2020)Hestetræning og hestevelfærd - at give hestene en stemme.
 • KUA Master udd. Modul 1: Naturen som ressource i behandling og sundhedsfremme.
 • Skolen for Rideterapi (2014 )(mangler sidste modul).
 • Fast undervisning hos Maja Caspersen i ”Det indfølende sæde”, Akademisk - og Centreret ridning.
 • Fast supervision af psykolog Stinne Lau Sørensen– ekspert i børn og unge og mentalisering.
 • 4 dages studentrider på instruktør uddannelse i centreret ridning 2023.
 • Kursus i Børn og traumer, Majken Bjerg 2024
 • Aktiv i bestyrelsen hos Rideterapeutforeningen (2023- ).
 • Derudover er jeg gift og mor til 3 børn i alderen 11-16 år, som er en skøn kilde til at følge med i livet som barn og ung i 2024.

 

Hestene

Hestene hos Horse & Talk er søde islandske heste og 3 shetlændere, som er nøje udvalgt og trænet. Jeg træner hestene ugentligt, så de bliver ved med at være lydhøre, velredne og smidige til at fungere i trivsel med elever. Hestenes fysiske og mentale trivsel er i højsæde, da den er afgørende for, at de kan hjælpe andre. Det er således meget vigtigt, at hestene ikke nedslides i arbejdet men tværtimod bygges mentalt og fysisk op.


Samarbejder om at skabe hesteglæde

Som en del af Horse & Talk er der desuden fokus på samværet om at træne og udvikle hesten sammen. Det er lidt unikt.

Unge som kommer i længere forløb vil derfor kunne opleve glæden ved at lære at se hestens behov og være med til at udvikle hestens kompetencer. Flere børn og unge, som kommer hos Horse & Talk, har i længere tid ikke haft overskud til at se andres behov eller hjælpe andre.

Så det at hjælpe hesten er en positiv oplevelse for selvværdet og en måde at vække lysten til at se andres behov og bidrage. Alle har lyst til at bidrage og være en del af et fælleskab.


Hjálmut

Hjalmut er den helt særlige gentleman. Han er islænderen med de blødeste og roligste bevægelser og som reagerer på de mindste signaler. Selv helt små ryttere kan ride ham. Samtidig er han virkelig en spændende ridehest for de erfarne.

Mosart

Søde smukke Mosart er en 11 årig vallak som er sød, rolig og altid positiv. Han er sjov med ja-hatten på og kan rides af alle. Samtidig er han blid og indfølende ved den hesteassisteret terapi, hvor vi arbejder fra jorden.

Malik

Malik er den sødeste lille shetlandspony. Mindre børn kan selv håndtere og ride ham. Malik smelter hjerter og gør selv de helt små ryttere trygge og modige. Og de store teenagere synes det er sjov at træne ham i lange liner og agility.

Lilja

Lilja er vores lille shetlænder føl fra 2023. Hendes mor er Brumme. Hun smelter alles  hjerter og underholder os med hendes sjove påfund på folden. Hun er nysgerrig og forsigtig på den nuttede måde. Det er også sjovt at træne hende i alt det nye. Når der arbejdes med Lilja er det vigtigt at være meget rolig. Går du for hurtigt frem mod hende, er hun smuttet.

Det er svært at finde de heste, som fungerer allerbedst i opgaven som rideterapi-hest. I øjeblikket har firmaet 4 faste skønne heste.


Har du en hest som vi kan hjælpe?

I takt med, at vi får flere elever, er jeg hele tiden på udkig efter heste, som vil kunne fungere og trives i rollen. Har du en dejlig Islandsk hest eller en shetlænder, som søger et nyt hjem, og du ønsker skal have bunkevis af kærlighed og afvekslende og hyggelige opgaver. Det kan være en hest som har stået stille, der trænger til genoptræning eller lign, eller som du oplever trives bedst med mere rolig ridning, så tag eventuelt kontakt her. Hesten skal være være sund og rask.


Da hestenes trivsel er altafgørende får de selvfølgelig fast smed hver 6-8 uge, årlig tandlæge og sadelmager, løbende massage og fodertilskud tilpasset hver enkelt hests behov.


For at passe på hestene har vi desuden en vægtgrænse på 75 kg for ridning. Det er dog intet problem hvis du vejer mere, for det er absolut ligeså givtigt at arbejde med hesteassisteret terapi fra jorden uden at sidde på hestene.

Herkules

Herkules med den store personlighed. Han elsker børn og hviler så meget i sig selv. Han er lederen af flokken trods sine kun 6 år. Han er smuk og han ved det. Intet kan få Herkules ud af kurs. Han er glad og med super stabilt sind. 

Katla

Katla er en sensitiv og samtidig 100 % nervefast islænder. Hun har en dejlig energi og er også ekstra sjov at lave jordarbejde med. Når vi arbejder med vores kropsprog er hun ekstra spændende for hun spejler os helt utroligt. Og hun reagerer på selv de helt små signaler.

Viola 

Viola kalder vi brumme, da hun hygge-brummer hver gang hun ser et menneske på folden. Hun er den sødeste lille shetlænder hoppe. Brumme er trænet i at køre for vogn, men giver også meget gerne trækture til de små. Brumme er super nem at arbejde med. Hun er sjov for mindre børn, der kan håndtere hende selv. Hun har ingen unoder og er den sødeste til agility og alle former for jordarbejde. Viola har hendes egen lille Sulky til småkøreture i skoven.